LNG-tankstation

Liquefied Natural Gas of vloeibaar aardgas wordt beschouwd als een aantrekkelijk, ecologisch en economisch alternatief voor diesel als brandstof voor zware transport toepassingen en lange afstandsvervoer. Door over te schakelen op LNG, bekomt men significante reducties op de emissies van fijnstof, SOx, NOx en CO2. Een CO2-reductie van 10 tot 20 % is mogelijk in vergelijking met diesel. Bij uitsluitend gebruik van bio-LNG kan de CO2-reductie zelfs oplopen tot meer dan 90%.
Daarom heeft Tankterminal besloten om te investeren in LNG voor vrachtwagens op zijn tankstation in Lokeren. Het ‘multi-card’ LNG-tankstation is ontworpen voor vier LNG-dispensers en biedt de optie om in de toekomst ook LCNG (Compressed Natural Gas afkomstig van LNG) te leveren.

Multi-fuel

Het nieuwe LNG-tankstation van Tankterminal werd gebouwd door LIQAL uit Breda. Het LNG-tankstation zorgt voor onbeperkte houdbaarheid van LNG in de opslagtank. Dit gebeurt via een BTU (Boil-off gas Treatment Unit of micro liquefaction), zonder het gebruik van vloeibaar stikstof (N2). Tankterminal is in staat de eindgebruikers zowel koude (3-4 bar) als verzadigde (7-8 bar) LNG aan te bieden naast de reeds aanwezige brandstoffen diesel – AdBlue – rode gasolie voor trucks. Daarmee kan het ‘multi-fuel’ LNG-tankstation alle op de markt aanwezige truckmerken (Volvo, Iveco, Scania, …) van LNG voorzien onder de meest optimale condities. LIQAL blijft verantwoordelijk voor het technisch beheer en onderhoud van het LNG-tankstation. Tanken aan het nieuwe LNG-tankstation kan zowel met de Romac Fuels tankkaart voor LNG, alsook met de eigen Tankterminal tankkaart voor LNG, diesel en AdBlue. Binnenkort worden hieraan nog extra tankkaarten toegevoegd. Volgende betaalkaarten DKV, UTA, Maestro, Mastercard en Visa worden eveneens aanvaard.

Over Tankterminal nv

Tankterminal nv bezit en exploiteert tankcleaning faciliteiten, inclusief tankstations in Lokeren en Gent en tevens ook in Meer (Unidet nv). Het bedrijf werd opgericht in 1980 en de hoofdzetel is gevestigd in Lokeren. Unidet nv (Meer) en Tank Services Pernis bv (Rotterdam) zijn bedrijven in België en Nederland die tot de zelfde groep behoren. Als logistieke dienstverlener is de groep, waartoe Tankterminal nv behoort, gespecialiseerd in tank-, silo- en IBC-reiniging, alsook in verwarming en opslag van tank(containers). De groep richt zich zowel op de nationale als internationale markt, met klanten (tankoperators en producenten) in de logistieke en de levensmiddelen/chemische industrie.

Voor meer informatie kunt u steeds terecht bij:
Olivier Willekens, Business Development Manager bij Tankterminal, bereikbaar via het e-mailadres olivier.willekens@tankterminal.be of telefonisch via
+32 474 83 70 74.